افراد برای ساخت محصولات چوبی مختلف باید از ابزار آلات و دستگاههای خاصی استفاده کنن تا سازه کاربردی و با کیفیتی تولید بشه. مثلا هنگام ساخت وسایل چوبی مسطح مثل میز، صندلی، کتابخانه و موارد مشابه دیگه که باید سطح اون کاملا صاف باشه، دچار مشکل شدی و نمیدونستی چی کار کنی. البته بیشتر برای رفع این مشکل از سنباده استفاده میشه، اما اگه بخوای سطحی یکدست و صاف داشته باشی میتونی از کف تراش استفاده کنی. امروزه با پیشرفتهایی که در صنعت چوب انجام گرفته، دستگاهها و ابزارهایی تولید شده که انجام کارهایی اینچنینی رو راحت کرده. از جمله این تجهیزات میشه به کف تراش متحرک، اورفرز و سی ان سی، تیغ کف تراش اشاره کرد. با در اختیار داشتن این تجهیزات و وسایل میتونی کار کف تراشی رو با کیفیت و سرعت بالایی انجام بدی. کف تراشی چوب از جمله فرآیندهای اصلیه که تو کارگاههای نجاری بسیار استفاده میشه. برای همین باید با نحوه انجام آن کاملا آشنا باشی تا با دقت بالایی این کارو انجام بدی. در ادامه نحوه کف تراشی چوب و ابزارهایی که برای این کار لازمه رو شرح میدیم.
کف تراشی روی چوب
تو کارگاههای نجاری برای اینکه سازهای با کیفیت بسازی باید یکسری اقدامات و کارهای اصولی رو انجام بدی. در نظر داشتن این فرآیندها هنگام ساخت باعث میشه زیبایی و طول عمر بیشتری رو برای سازههات داشته باشی. کف تراشی روی چوب یکی از این مراحل اصولیه که نقش مهمی تو ظاهر و نمای کارهای چوبی داره. به دلیل اینکه، هر چقدر هم وسایل چوبی گران قیمت باشه اما سطح صافی نداشته و دارای برجستگی باشه، زیبایی و جلوه نداره و افراد رو به خودش جذب نمیکنه. معمولا برای ساخت محصولات چوبی باید هر دو سمت اونو کف تراشی کرد تا تعادلش حفظ بشه و زبری نداشته باشه. در کارگاههای نجاری اگه بخوای چوبها رو صاف و کف تراشی کنی میتونی از دستگاه گندگی استفاده کنی، اما این دستگاه ابعاد مشخصی داره و برای طولهای بالای 100 سانتیمتر انتخاب مناسبی نیست. دستگاه کف تراشی میتونه انتخاب مناسبی برای این کارها باشه چرا که میتونه چندین بار دستگاه رو از روی چوب برداری و بزاری تا به صورت رفت و برگشت کار کف تراشی رو به صورت یکنواخت انجام بده. برای کف تراشی روی چوب میتونی از وسایل و دستگاههای دیگه هم استفاده کنی که در ادامه بهش میپردازیم.
کف تراش متحرک
با توجه به اینکه برای ساخت سازههای چوبی باید طبق مراحل مشخص و معینی پیش رفت، پس شناخت اونا از اهمیت زیادی برخورداره. یکی از مراحل تولید محصولات در صنعت چوب پولیش، سنباده زنی و پرداخت چوب جهت صاف و صیقلی شدن سطح اسلبهای چوبی مورد نظر هست که میتونی با کف تراش متحرک چوب انجام بدی. کف تراش متحرک یکی از انواع دستگاههای پر کاربرد کارگاه نجاریه. این دستگاه به دلیل متحرک بودن، مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته. به دلیل اینکه این امکان وجود داره، در کارگاههای نجاری افراد به راحتی اونو مونتاژ و دمونتاژ کرده و در هر فضایی خواستن ازش استفاده کنن. کف تراش متحرک تمام دستگاههای اور فرز رو پشتیبانی میکنه. برای حرکت روان دستگاه هم چرخهای بلبرینگی براش در نظر گرفته شده که به راحتی در هر فضایی از کارگاه امکان جا به جا شدن هست.
سی ان سی و اورفرز
سی ان سی و اورفرز از جمله دستگاههای کاربردی در کارگاهای نجاری و صنعت چوبه که کارایی زیادی داره و افراد برای کارهای گوناگون ازش استفاده میکنن. از طریق این دستگاهها سرعت، دقت و کیفیت سازههای چوبی افزایش پیدا میکنه. زمانیکه بخوای برش و فرم دهی چوب رو با سی ان سی یا اورفرز انجام بدی باید تیغ مناسب کارتو روش نصب کنی. تنوع تیغهای سی ان سی و اورفرز تو بازار خیلی زیاده و باید طبق نیازت در نظر بگیری. اگه بخوای کار کف تراشی روی چوب انجام بدی میتونی تیغ مخصوص کف تراشی اورفرز یا سی ان سی رو متناسب با شفت دستگاهت تهیه کنی.
تیغ کف تراش
همونطور که گفتیم، تیغ کف تراش از جمله انواع تیغهای دستگاه اورفرز و سی ان سی هست که باید براساس اندازه شفت دستگاهت اونو خریداری کنی. برای براده برداری از سطح رویی قطعه چوب میتونی از این تیغ استفاده کنی. تیغ کف تراش یا کف بردار رو به عنوان تیغ پاکت هم تو بازار معرفی میکنن که علاوه بر هم سطح کردن کف کار، باربرداری، ایجاد شیار جای لولا، یکنواخت کردن صفحات هم به کار میره. این تیغ به صورت بلبرینگی و بدون بلبرینگ هم تولید میشن که نسبت به کاراییشون میتونی انتخابشون کنی. هنگام نصب تیغ کف تراش روی دستگاه باید مقدار عمق و پیشروی برش رو هم تنظیم کنی تا تیغه دچار خمیدگی و گردش هنگام کار نشه. از طرفی هم امکان شکسته شدن دندانه و ناصاف بودن سطح چوب هم وجود داره. حرکت دادن ابزار هم از نکات مهم دیگهایه که هنگام کار باید بهش توجه بشه تا به صورت یکنواخت و پیوسته کار کف تراشی سطح انجام بگیره.
بیشتر بخوانید: انواع ابزار تخریب بتن چیست؟
- ۰۰/۰۸/۱۵